|
|
Konu Araçları |
fırında, hazırlanışı, malzemesi, pasta, sebze, sebzeli, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fırında Sebzeli Pasta Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Pasta Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında sebzeli pasta Fırında sebzeli pasta Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 80 dakika 12 kişilik Malzemeler: 500 gram kabak 300 gram dondurulmuş bezelye 75 gram dondurulmuş ıspanak 250 gram un 100 gram yumuşak tereyağı 1 adet soğan 1 diş sarmısak 250 gram tuzsuz taze peynir 4 adet yumurta 45 ml zeytinyağı 1 demet fesleğen nohut tuz karabiber Hazırlanışı: Ispanakların çözülmesini bekleyin Ispanak, un, parçalar halinde kesilmiş tereyağı ve tuzu yoğurun Hamuru iki fırın kağıdı arasına koyup 32 cm çapında açın 28 cm çapındaki kalıbı yağlayın Hamurun üstündeki kağıdı alın Alttaki kağıdı üste gelecek şekilde hamuru kalıba yerleştirin ve hafifçe bastırın Kağıdın üzerine nohutları koyun 200 C ısıtılmış fırının en altında 25 dakika pişirin Kabakları 1 cm büyüklüğünde, soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ve kızdırılmış yağda 5 dakika kavurun Ezilmiş sarmısak ve bezelyeleri ekleyin Bezelyeler ısınınca tuz ve karabiber ekleyip ateşten alın Nohutları ve fırın kağıdını hamurun üzerinden kaldırın 5 dakika daha fırınlayın Yumurtaları peynirle karıştırın Doğranmış fesleğen yaprakları ve sebzeleri de peynire ekleyip hamurun üzerine sürün Aynı sıcaklıktaki fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin Ilık olarak dilimlere kesip servis yapın |
|