|
|
Konu Araçları |
fıstıklı, hazırlanışı, kavurması, malzemesi, pazı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fıstıklı Pazı Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Pazı Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFıstıklı pazı kavurması Fıstıklı pazı kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 demet pazı 1 adet soğan 50 gram dolamlık fıstık 1 yemek kaşığı margarin 150 gram süt kreması 1 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Pazı yapraklarını yıkayın, iyice süzün Saplarını 1 cm genişliğinde, yapraklarını 2 cm genişliğinde şeritler halinde halinde kesin Soğanları küp şeklinde doğrayın Yağı kızdırıp dolmalık fıstıkları orta ateşte kavurun, tencereden çıkartın Soğan ve pazı saplarını aynı yağda 3dk çevirin Pazı yapraklarını ilave edin, tuz, karabiber koyun Daha sonra ağzı kapalı olarak 5dk pişirin Ağzı açık olarak 3dk daha kavurun Kremayı ekleyin, nişastayı koyup bir taşım kaynatın, fıstıkları serpiştirin Dana şinitzel ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz |
|