ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fıstıklı Pazı Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781658)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:38 PM

Fıstıklı Pazı Kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Fıstıklı pazı kavurması
Fıstıklı pazı kavurması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 demet pazı
1 adet soğan
50 gram dolamlık fıstık
1 yemek kaşığı margarin
150 gram süt kreması
1 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Pazı yapraklarını yıkayın, iyice süzün. Saplarını 1 cm. genişliğinde, yapraklarını 2 cm. genişliğinde şeritler halinde halinde kesin. Soğanları küp şeklinde doğrayın.
Yağı kızdırıp dolmalık fıstıkları orta ateşte kavurun, tencereden çıkartın. Soğan ve pazı saplarını aynı yağda 3dk. çevirin. Pazı yapraklarını ilave edin, tuz, karabiber koyun. Daha sonra ağzı kapalı olarak 5dk pişirin.
Ağzı açık olarak 3dk daha kavurun.
Kremayı ekleyin, nişastayı koyup bir taşım kaynatın, fıstıkları serpiştirin. Dana şinitzel ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.