|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bezelye, fıstıklı, hazırlanışı, malzemesi, sebze, sultani, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Fıstıklı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFıstıklı sultani bezelye Fıstıklı sultani bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 6 kişilik Malzemeler: 500 gram sultani bezelye 4 diş sarmısak 20 gram dolma fıstığı 35 ml ![]() 1 tatlı kaşığı şeker 1 adet turuncu dolmalık biber 45 ml ![]() 15 ml ![]() tuz Hazırlanışı: Bezelyelerin uç kısımlarını kesin, eğer çıkıyorsa kılçıklarını alın ![]() Sarmısakları soyun, biberi halka halka kesin ![]() Tencerinizin buhar aparatına bezelyeleri koyun, ve dirice pişirin ![]() Tavaya zeytinyağını koyun, ısınınca sarmısakları ekleyin ![]() ![]() ![]() 2 - 3 dakika sonra ateşten alın, soğumaya bırakın ![]() Fıstıkları yağsız tavada kavurun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|