![]() |
Fıstıklı Sultani Bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fıstıklı sultani bezelye
Fıstıklı sultani bezelye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 6 kişilik Malzemeler: 500 gram sultani bezelye 4 diş sarmısak 20 gram dolma fıstığı 35 ml. zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker 1 adet turuncu dolmalık biber 45 ml. beyaz şarap 15 ml. nar ekşisi tuz Hazırlanışı: Bezelyelerin uç kısımlarını kesin, eğer çıkıyorsa kılçıklarını alın. Sarmısakları soyun, biberi halka halka kesin. Tencerinizin buhar aparatına bezelyeleri koyun, ve dirice pişirin. Tavaya zeytinyağını koyun, ısınınca sarmısakları ekleyin. Bezelyeleri ve biberleri ekleyip çevirin. Beyaz şarap, nar ekşisi, şeker ve tuzu koyun. 2 - 3 dakika sonra ateşten alın, soğumaya bırakın. Fıstıkları yağsız tavada kavurun. Bezelyeleri servis tabağına alın, üstüne fıstıkları serpiştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.