Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, kuşkonmaz, malzemesi, safranlı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri

Safranlı Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Safranlı kuşkonmaz
Safranlı kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 70 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

400 gram beyaz kuşkonmaz
400 gram yeşil kuşkonmaz
400 gram patates
400 gram havuç
75 ml krema
100 ml hindistancevizi özü
1 tutam safran
1 litre kuşkonmaz suyu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri soyun,1 cm eninde dilimleyin Kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayın, süzün ve sıcak tutun
Beyaz kuşkonmazları uç kısmın hemen altından, yeşilleri ortasından başlayarak soyun Alttaki sert kısımlarını kesip 4 cm uzunluğunda verev doğrayın
Havuçları soyun, 1/2 cm eninde dilimleyin
Safranı 30 ml ılık su ile karıştırıp 5 dakika bekletin
Kuşkonmaz suyu ve kremayı ısıtın, beyaz kuşkonmazları 6 dakika haşlayın, yeşil kuşkonmazları ve havuçları ilave edip 4-5 dakika daha haşlayın
Patatesler, hindistan cevizi sütü ve safranı da ekleyip 5 dakika daha pişirin Tuz ve karabiber ekleyin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.