|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, patlıcan, sebze, süzme, tarifi, yapılışı, yemekleri, yoğurtlu |
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSüzme yoğurtlu patlıcan Süzme yoğurtlu patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1 kahve fincanı patlıcan 1 kilogram patlıcan 3 çay bardağı sıvıyağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 tatlı kaşığı toz acı kırımızı biber 1 tatlı kaşığı kişniş 1 adet domates 2-3 diş sarmısak 250 gram yağlı yoğurt tuz Hazırlanışı: patlıcanları alaca soyun, enlemesine 1 cm kalınlığında dilimleyin, kağıt mutfak havlusunun üzerine yanyana dizin Üzerlerine çatalla delikler açıp bol tuz serpin ve 2-3 saat bekletin![]() Patlıcan dilimlerinin bıraktığı suyu kurulayın 2 çay bardağı sıvı yağı kızdırıp bir kenara alın![]() Soğanı soyun, küb şeklinde doğrayın, geri kalan yağda pembeleştirin Salçayı 1 5 çay bardağı sıcak su ile karıştırıp soğanlara katın, koyulaşana kadar kaynatın 1/2 su bardağı su ilave edip bir taşım kaynatın Tuz, kişniş, acı kırmızı biber ile tatlandırın Sosun yarısını bir kenara alın![]() Patlıcan dilimleri tavadaki sosun üzerine dizin, domatesi dilimleyip üzerlerine koyun Ayrıdığınız sosu ilave edip ağzı kapalı olarak 5-10 dk hafif ateşte pişirin![]() Sarmısağı ezin, süzme yoğurt ile karıştırın Büyük bir servis tabağına sarmısaklı karışımın 2/3sini yayın, üstüne patlıcan ve domatesleri yarleştirip geri kalan yoğurdu üzerine dökün
|
|
|
|