![]() |
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Süzme yoğurtlu patlıcan
Süzme yoğurtlu patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1 kahve fincanı patlıcan 1 kilogram patlıcan 3 çay bardağı sıvıyağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 tatlı kaşığı toz acı kırımızı biber 1 tatlı kaşığı kişniş 1 adet domates 2-3 diş sarmısak 250 gram yağlı yoğurt tuz Hazırlanışı: patlıcanları alaca soyun, enlemesine 1 cm kalınlığında dilimleyin, kağıt mutfak havlusunun üzerine yanyana dizin. Üzerlerine çatalla delikler açıp bol tuz serpin ve 2-3 saat bekletin. Patlıcan dilimlerinin bıraktığı suyu kurulayın. 2 çay bardağı sıvı yağı kızdırıp bir kenara alın. Soğanı soyun, küb şeklinde doğrayın, geri kalan yağda pembeleştirin. Salçayı 1.5 çay bardağı sıcak su ile karıştırıp soğanlara katın, koyulaşana kadar kaynatın. 1/2 su bardağı su ilave edip bir taşım kaynatın. Tuz, kişniş, acı kırmızı biber ile tatlandırın. Sosun yarısını bir kenara alın. Patlıcan dilimleri tavadaki sosun üzerine dizin, domatesi dilimleyip üzerlerine koyun. Ayrıdığınız sosu ilave edip ağzı kapalı olarak 5-10 dk hafif ateşte pişirin. Sarmısağı ezin, süzme yoğurt ile karıştırın. Büyük bir servis tabağına sarmısaklı karışımın 2/3sini yayın, üstüne patlıcan ve domatesleri yarleştirip geri kalan yoğurdu üzerine dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.