![]() |
Osmanlı Usulü Vişneli Yaprak Dolma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Usulü Vişneli Yaprak Dolma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemOsmanlı usulü vişneli yaprak dolma Osmanlı usulü vişneli yaprak dolma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzem Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 250 gram salamura asma yaprağı 4 adet soğan 1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç 1/2 demet maydanoz 1/2 demet nane 1/2 demet dereotu 20 gram dolma fıstığı 20 gram kuşüzümü 200 gram vişne tuz Hazırlanışı: Salamura yapraklarını suda bekletin; tek tek yıkayıp süzülmeye bırakın ![]() Pirinci ayıklayın, yıkayın ve süzün ![]() Soğanları ayıklayıp çok küçük küp şeklinde doğrayın ![]() Maydanoz, nane ve dereotlarını yıkayıp sapları ile çok ince doğrayın ![]() Kuş üzümlerini ayıklayıp ılık suda bekletin ![]() Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp süzülmeye bırakın ![]() Genişçe bir tencerede zeytinyağında soğanları kavurun, hafif pembeleşince pirinci katın ve çevirmeye devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız içi yapraklara sararken ortalarına birer vişne yerleştirin ve tencereye dizin ![]() ![]() ![]() Tabağa almadan önce soğutun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|