Osmanlı Usulü Vişneli Yaprak Dolma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzem |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Usulü Vişneli Yaprak Dolma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemOsmanlı usulü vişneli yaprak dolma Osmanlı usulü vişneli yaprak dolma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzem Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 250 gram salamura asma yaprağı 4 adet soğan 1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç 1/2 demet maydanoz 1/2 demet nane 1/2 demet dereotu 20 gram dolma fıstığı 20 gram kuşüzümü 200 gram vişne tuz Hazırlanışı: Salamura yapraklarını suda bekletin; tek tek yıkayıp süzülmeye bırakın ![]() Pirinci ayıklayın, yıkayın ve süzün ![]() Soğanları ayıklayıp çok küçük küp şeklinde doğrayın ![]() Maydanoz, nane ve dereotlarını yıkayıp sapları ile çok ince doğrayın ![]() Kuş üzümlerini ayıklayıp ılık suda bekletin ![]() Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp süzülmeye bırakın ![]() Genişçe bir tencerede zeytinyağında soğanları kavurun, hafif pembeleşince pirinci katın ve çevirmeye devam edin Önce fıstığı, 1-2 dakika sonra da üzümleri koyun, tekrar karıştırın Maydanoz, nane ve dereotunu da karıştırıp tuzlayın 1/2 bardak sıcak su ekleyip çok kısık ateşte hafif diri kalana kadar suyunu çektirin![]() Hazırladığınız içi yapraklara sararken ortalarına birer vişne yerleştirin ve tencereye dizin Ağırlık olması için üzerine porselen bir tabak koyun Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15-17 dakika pişirin![]() Tabağa almadan önce soğutun Limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz
|
|
|
|