![]() |
Osmanlı Usulü Vişneli Yaprak Dolma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzem
Osmanlı usulü vişneli yaprak dolma
Osmanlı usulü vişneli yaprak dolma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzem Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 250 gram salamura asma yaprağı 4 adet soğan 1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç 1/2 demet maydanoz 1/2 demet nane 1/2 demet dereotu 20 gram dolma fıstığı 20 gram kuşüzümü 200 gram vişne tuz Hazırlanışı: Salamura yapraklarını suda bekletin; tek tek yıkayıp süzülmeye bırakın. Pirinci ayıklayın, yıkayın ve süzün. Soğanları ayıklayıp çok küçük küp şeklinde doğrayın. Maydanoz, nane ve dereotlarını yıkayıp sapları ile çok ince doğrayın. Kuş üzümlerini ayıklayıp ılık suda bekletin. Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp süzülmeye bırakın. Genişçe bir tencerede zeytinyağında soğanları kavurun, hafif pembeleşince pirinci katın ve çevirmeye devam edin. Önce fıstığı, 1-2 dakika sonra da üzümleri koyun, tekrar karıştırın. Maydanoz, nane ve dereotunu da karıştırıp tuzlayın. 1/2 bardak sıcak su ekleyip çok kısık ateşte hafif diri kalana kadar suyunu çektirin. Hazırladığınız içi yapraklara sararken ortalarına birer vişne yerleştirin ve tencereye dizin. Ağırlık olması için üzerine porselen bir tabak koyun. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15-17 dakika pişirin. Tabağa almadan önce soğutun. Limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.