|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, humus, malzemesi, pastırmalı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Pastırmalı Humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPastırmalı humus Pastırmalı humus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1/2 kilogram nohut 5 diş sarmısak 2 adet limon 1 ![]() 1 dilim ekmek içi 1 yemek kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber 250 gram tahin 150 gram pastırma 1 yemek kaşığı tereyağı tuz Hazırlanışı: Bir gece önce ıslattığınız nohutları ertesi gün haşlayın ![]() ![]() Ayrı bir kapta dövülmüş sarmısaklar, kırmızı pul biber, limon suyu, ufalanmış ekmek içi, kimyon ve zeytinyağını karıştırın ![]() ![]() Elde edilen karışımı, yavaş yavaş nohut püresinin içerisine ekleyin ![]() Pastırmaları tavada tereyağı ile birlikte sote edin ![]() Humusu servis tabağına yerleştirdikten sonra, sıcak servis edilebilmesi için 5 dakika kadar 200øde fırına verin ve üzerine sote edilmiş tereyağlı pastırmaları koyarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|