|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| açı, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, tatlı, yapılışı, yemekleri |
Tatlı Acı Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Acı Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTatlı acı sebze Tatlı acı sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 6 kişilik 182 kalori Malzemeler: 500 gr kilo kırmızı ve sarı dolmalık biber500 gr kabak400 gr küçük arpacık soğanı150 gr şeker120 ml beyaz şarap sirkesi200 ml sebze suyu1/2 küçük acı kırmızıbiber 6 diş sarmısak 3 yaprak defne 10 ml zeytinyağı4 dal kekik 2 dal biberiye tuz karabiber Hazırlanışı: + Biberleri, salatalık soyucusu ile soyun, ikiye bölün Çekirdeklerini çıkartın ve 3-4 cm kalınlığında şerit halinde kesin Kabağı kalın dilimlere doğrayın Soğanları 2 dakika kaynar tuzlu suda haşlayın, soğuk sudan geçirin Kök kısmını kesin, soğanları kabuklarından bastırarak çıkartın![]() + Şekeri, 30 ml su ile açık kahverengi karamel oluncaya kadar kaynatın Sirke ve sebze suyunu ekleyin, şeker eriyinceye kadar üstü açık pişirin Halka kesilmiş kırmızı biberi, soğanları, sarmısağı ve defneyi ekleyip 4 dakika pişirin Tuz ile tatlandırın![]() + Yağı tavada kızdırın, biberleri 6 dakika kavurun Kabağı, kekiği, biberiyeyi ekleyip 2 dakika daha kavurun Tuz, biber ekleyin Soslu soğanları ve kızarmış sebzeleri bir kavanoza doldurun Soğuyunca servis yapın
|
|
|
|