ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Tatlı Acı Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781469)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:09 PM

Tatlı Acı Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Tatlı acı sebze
Tatlı acı sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
6 kişilik
182 kalori Malzemeler:

500 gr. kilo kırmızı ve sarı dolmalık biber
500 gr. kabak
400 gr. küçük arpacık soğanı
150 gr. şeker
120 ml. beyaz şarap sirkesi
200 ml. sebze suyu
1/2 küçük acı kırmızıbiber
6 diş sarmısak
3 yaprak defne
10 ml. zeytinyağı
4 dal kekik
2 dal biberiye
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
+ Biberleri, salatalık soyucusu ile soyun, ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartın ve 3-4 cm. kalınlığında şerit halinde kesin. Kabağı kalın dilimlere doğrayın. Soğanları 2 dakika kaynar tuzlu suda haşlayın, soğuk sudan geçirin. Kök kısmını kesin, soğanları kabuklarından bastırarak çıkartın.
+ Şekeri, 30 ml. su ile açık kahverengi karamel oluncaya kadar kaynatın. Sirke ve sebze suyunu ekleyin, şeker eriyinceye kadar üstü açık pişirin. Halka kesilmiş kırmızı biberi, soğanları, sarmısağı ve defneyi ekleyip 4 dakika pişirin. Tuz ile tatlandırın.
+ Yağı tavada kızdırın, biberleri 6 dakika kavurun. Kabağı, kekiği, biberiyeyi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tuz, biber ekleyin. Soslu soğanları ve kızarmış sebzeleri bir kavanoza doldurun. Soğuyunca servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.