![]() |
Tatlı Acı Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tatlı acı sebze
Tatlı acı sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 6 kişilik 182 kalori Malzemeler: 500 gr. kilo kırmızı ve sarı dolmalık biber 500 gr. kabak 400 gr. küçük arpacık soğanı 150 gr. şeker 120 ml. beyaz şarap sirkesi 200 ml. sebze suyu 1/2 küçük acı kırmızıbiber 6 diş sarmısak 3 yaprak defne 10 ml. zeytinyağı 4 dal kekik 2 dal biberiye tuz karabiber Hazırlanışı: + Biberleri, salatalık soyucusu ile soyun, ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartın ve 3-4 cm. kalınlığında şerit halinde kesin. Kabağı kalın dilimlere doğrayın. Soğanları 2 dakika kaynar tuzlu suda haşlayın, soğuk sudan geçirin. Kök kısmını kesin, soğanları kabuklarından bastırarak çıkartın. + Şekeri, 30 ml. su ile açık kahverengi karamel oluncaya kadar kaynatın. Sirke ve sebze suyunu ekleyin, şeker eriyinceye kadar üstü açık pişirin. Halka kesilmiş kırmızı biberi, soğanları, sarmısağı ve defneyi ekleyip 4 dakika pişirin. Tuz ile tatlandırın. + Yağı tavada kızdırın, biberleri 6 dakika kavurun. Kabağı, kekiği, biberiyeyi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tuz, biber ekleyin. Soslu soğanları ve kızarmış sebzeleri bir kavanoza doldurun. Soğuyunca servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.