|
|
Konu Araçları |
fırın, hazırlanışı, malzemesi, patates, peynirli, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Peynirli Patates Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Patates Fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPeynirli patates fırın Peynirli patates fırın Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 50 ml süt kreması 20 gram margarin 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 2 adet yumurta 600 gram patates 100 gram taze soğan 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1/2 demet maydanoz muskat Hazırlanışı: Beşamel sosu hazırlamak için margarini eritin, unu üzerine serpin ve kavurun Sütü yedirerek yavaş yavaş ekleyin Yumurtaları krema ile karıştırın Sosu ateşten alıp yumurtalı kremayı çırparak ekleyin, hafifçe ısıtın Peynirin yarısını katın Tuz, biber, muskat ekleyin Patatesleri yıkayın, soyun, ince ince dilimleyin Taze soğanları temizleyin ve halka halka doğrayın Patatesleri ısıya dayanıklı bir kaba kiremit döşer gibi dizin Aralarına taze soğanları koyun Peynirli sosu üzerine dökün, en üste kalan rendelenmiş peyniri serpiştirip, önceden 200c ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 40dk pişirin Son 10 dakikida fırın patatesinizin üzerini yağlı kƒğıt ile örtün Maydanoz yapraklarını kıyın Fırından aldığınız patateslerin üzerine serperek serperek servis yapın |
|