![]() |
Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli YapılışıKeşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı ![]() Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı Malzemeler 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker 4,5 yemek kaşığı pirinç unu 3 yemek kaşığı hindistan cevizi 3 yemek kaşığı ince çekilmiş badem içi 3 yumurta sarısı 1 su bardağı süt Üzerini süslemek için hindistan cevizi, antep fıstığı Yapılışı 1 litre süt, toz şeker ve pirinç ununu tencereye alın ![]() Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() Hindistan cevizi, çekilmiş badem içi, 1 bardak süt ve 3 yumurta sarısını kasede iyice çırpın ![]() Muhallebi kaynamaya başladığında hazırladığınız karışımı yavaş yavaş içine dökün ve karıştırın ![]() Topaklanırsa mikserde yüksek devirde çırpın ![]() Muhallebi tekrar kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika sonra ocaktan indirin ![]() Kaselere pay edin ![]() Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini süsleyin ![]() Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın ![]() Püf Noktası: Eğer toz badem bulamazsanız, kuruyemişçilerde satılan kabuklu tuzlu bademi alın, bir tencere koyup üzerini birkaç parmak geçecek kadar su koyun, kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|