ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781245)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:05 PM

Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı
 
Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı
Malzemeler

1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
4,5 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı ince çekilmiş badem içi
3 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
Üzerini süslemek için hindistan cevizi, antep fıstığı

Yapılışı

1 litre süt, toz şeker ve pirinç ununu tencereye alın.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Hindistan cevizi, çekilmiş badem içi, 1 bardak süt ve 3 yumurta sarısını kasede iyice çırpın.
Muhallebi kaynamaya başladığında hazırladığınız karışımı yavaş yavaş içine dökün ve karıştırın.
Topaklanırsa mikserde yüksek devirde çırpın.
Muhallebi tekrar kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika sonra ocaktan indirin.
Kaselere pay edin.
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini süsleyin.
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Püf Noktası: Eğer toz badem bulamazsanız, kuruyemişçilerde satılan kabuklu tuzlu bademi alın, bir tencere koyup üzerini birkaç parmak geçecek kadar su koyun, kaynatın. Kabuklarının kolay soyulduğunu gördüğünüz ana kadar kaynatmaya devam edin. Sonra süzüp sıcakken kabuklarını soyun. Rondodan geçirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.