![]() |
Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı
Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Keşkül - Keşkül Tarifi - Keşkül Yapılışı - Keşkül Tatlısı Tarifi Resimli Yapılışı Malzemeler 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker 4,5 yemek kaşığı pirinç unu 3 yemek kaşığı hindistan cevizi 3 yemek kaşığı ince çekilmiş badem içi 3 yumurta sarısı 1 su bardağı süt Üzerini süslemek için hindistan cevizi, antep fıstığı Yapılışı 1 litre süt, toz şeker ve pirinç ununu tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hindistan cevizi, çekilmiş badem içi, 1 bardak süt ve 3 yumurta sarısını kasede iyice çırpın. Muhallebi kaynamaya başladığında hazırladığınız karışımı yavaş yavaş içine dökün ve karıştırın. Topaklanırsa mikserde yüksek devirde çırpın. Muhallebi tekrar kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika sonra ocaktan indirin. Kaselere pay edin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini süsleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın. Püf Noktası: Eğer toz badem bulamazsanız, kuruyemişçilerde satılan kabuklu tuzlu bademi alın, bir tencere koyup üzerini birkaç parmak geçecek kadar su koyun, kaynatın. Kabuklarının kolay soyulduğunu gördüğünüz ana kadar kaynatmaya devam edin. Sonra süzüp sıcakken kabuklarını soyun. Rondodan geçirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.