|
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, malzemesi, tarifi, yapılışı, yüzük |
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYüzük Çorbası Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 250 gram un 100 gram yağsız kıyma 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı limon suyu 1 su bardağı nohut tuz karabiber kırmızı biber Hazırlanışı: Nohutu bir gece önceden ıslatıp ertesi gün haşlayın Unu yumurta, limon suyu ve aldığı kadar su ile yoğurarak hamur haline getirin Hamuru dört eşit parçaya ayırıp oklava ile açın Açtığınız yufkaları kare kare kesin Soğanı ayıklayıp rendeleyin Kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırın Hazırladığınız içten, kesilmiş yufkaların üzerine koyun Her bir parçayı dört köşesini birleştirerek kapatın 2 lt tuzlu kaynar suda mantı ve haşlanmış nohutlu mantılar yüzeye çıkana kadar pişirin Diğer tarafta salça, yağı ve baharatları karıştırıp nohutlara katın 5 dakika kaynatıp ateşten alın |
|