|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, kayın, malzemesi, mantarlı, patates, tarifi, yapılışı |
Kayın Mantarlı Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayın Mantarlı Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKayın mantarlı patates çorbası Kayın mantarlı patates çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 350 gram kayın mantarı 600 gram patates 2 adet havuç 1 adet kereviz 2 adet soğan 4 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı margarin 5 litre tavuk suyu 1 adet defne yaprağı 2 adet pırasa 2 adet yumurta sarısı 50 ml kremşanti2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Patates, havuç, kereviz ve soğanları temizleyip soyun, küb şeklinde doğrayın 2 yemek kaşığı margarinde kavurun Tavuk suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberle 20 dakika pişirin![]() Pırasaları kıyın Mantarları kalan margarinde porsiyonlar halinde yüksek ateşte kızartın Tuzvekarabiberle tatlandırın Pırasaları çorbaya ekleyin 15 dakika pişirin![]() Yumurta sarısı ve kremşantiyi çırpın Maydanozu kremaya katın Kremalı karışımı karıştırarak çorbaya ekleyin Bekletmeden servis yapın
|
|
|
|