![]() |
Kayın Mantarlı Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kayın mantarlı patates çorbası
Kayın mantarlı patates çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 350 gram kayın mantarı 600 gram patates 2 adet havuç 1 adet kereviz 2 adet soğan 4 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı margarin 5 litre tavuk suyu 1 adet defne yaprağı 2 adet pırasa 2 adet yumurta sarısı 50 ml. kremşanti 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Patates, havuç, kereviz ve soğanları temizleyip soyun, küb şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı margarinde kavurun. Tavuk suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberle 20 dakika pişirin. Pırasaları kıyın. Mantarları kalan margarinde porsiyonlar halinde yüksek ateşte kızartın.Tuzvekarabiberle tatlandırın. Pırasaları çorbaya ekleyin. 15 dakika pişirin. Yumurta sarısı ve kremşantiyi çırpın. Maydanozu kremaya katın. Kremalı karışımı karıştırarak çorbaya ekleyin. Bekletmeden servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.