![]() |
Bulgurlu Yaz Çorbası - Bulgurlu Yaz Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgurlu Yaz Çorbası - Bulgurlu Yaz Çorbası TarifiYaz Çorbası Tarifi - Sebzeli Çorba - Karışık Sebzeli Yaz Çorbası - Tarhunlu Soğuk Çorba - Bulgurlu Yaz Çorbası - Bulgurlu Yaz Çorbası Tarifi Bulgurlu Yaz Çorbası - Bulgurlu Yaz Çorbası Tarifi MALZEMELER: Domates 2 küçük boy Taze Fasulye 10 adet Yeşil Biber 3 orta boy Patates 1 orta boy Kabak 1 orta boy Soğan 1 orta boy Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı Pul biber 1 tatlı kaşığı Su 6 su bardağı Duru Köftelik Bulgur 1/2 su bardağı Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı Tarhun 1 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 8 YAPILIŞI Bütün sebzeler, yıkanır ayıklanır ![]() ![]() Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır ![]() ![]() ![]() Yeşil biber, patates ve kabaklar da ilave edilerek 1-2 dakika çevrilir, pul biber ve su dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Gümüşhane yöresinde genellikle yaz mevsiminde pişirilen bu çorba, kış aylarında kış sebzeleri ile pişirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|