![]() |
Bulgurlu Yaz Çorbası - Bulgurlu Yaz Çorbası Tarifi
Yaz Çorbası Tarifi - Sebzeli Çorba - Karışık Sebzeli Yaz Çorbası - Tarhunlu Soğuk Çorba - Bulgurlu Yaz Çorbası - Bulgurlu Yaz Çorbası Tarifi
Bulgurlu Yaz Çorbası - Bulgurlu Yaz Çorbası Tarifi MALZEMELER: Domates 2 küçük boy Taze Fasulye 10 adet Yeşil Biber 3 orta boy Patates 1 orta boy Kabak 1 orta boy Soğan 1 orta boy Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı Pul biber 1 tatlı kaşığı Su 6 su bardağı Duru Köftelik Bulgur 1/2 su bardağı Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı Tarhun 1 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 8 YAPILIŞI Bütün sebzeler, yıkanır ayıklanır. Domates, patates ve kabaklar küçük küpler şeklinde, yeşil biberler boylamasına 2 yada yada 4'e bölünerek ince, fasulyeler ise Küçük küçük doğranır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Tencerede yağ ile soğan kavrulur.Domates ilave edilerek 1-2 defa çevrilir,daha sonra fasulyeler eklenip biraz kavrulur. Yeşil biber, patates ve kabaklar da ilave edilerek 1-2 dakika çevrilir, pul biber ve su dökülür.Kaynayınca Tuz ilave edilip ateş kısılarak sebzeler yumuşuncaya kadar pişirilir. Bulgur eklenerek pişirmeye devam edilir. Bulgur yumuşayınca ve çorba kıvamlaşınca tarhun atılır, 1-2 taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. (K.K.Yılmaz) NOT: Gümüşhane yöresinde genellikle yaz mevsiminde pişirilen bu çorba, kış aylarında kış sebzeleri ile pişirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.