|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, ispanak, kremalı, malzemesi, tarifi, yapılışı |
![]() |
Kremalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKremalı ıspanak çorbası Kremalı ıspanak çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 15 dakika 8-10 kişilik Malzemeler: 500 gram patates 400 gram ıspanak(dondurulmuş) 200 gram soğan(dondurulmuş) 500 ml ![]() 2 yemek kaşığı sıvı yağ 7 adet tost ekmeği 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 demet maydanoz 150 ml ![]() 1 yemek kaşığı limon suyu muskat tuz karabiber Hazırlanışı: Ispanağı çözülmeye bırakıp suyunu sıkın ![]() ![]() Soğanların çözülmesini beklemeden sıvı yağa katıp kavurun ![]() Patatesleri ve ıspanakları ilave edip 5 dakika daha kavurmaya devam edin ![]() Sebze suyunu katıp kısık ateşte 25 dakika pişirin ![]() Ekmeklerin kenarlarını alıp küb doğrayın ![]() Kızgın zeytinyağında iyice kavurun ![]() ![]() Çorbayı bir süzgeç yardımıyla süzüp suyunu bir kaba toplayın ![]() Soğan, patates ve ıspanağı suyun yarısı ile püre haline getirin ![]() ![]() Çorbayı maydanozlu krema ile karıştırın ![]() Tuz, karabiber, muskat ve limon suyu ile tatlandırın ![]() Kalan maydanoz ve ekmek ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|