|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balık, hazırlanışı, malzemesi, tarifi, yapımı, yemekleri |
![]() |
Balık Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiAsma Yaprağında Sardalya (6 Kişilik) Balık Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi İçindekiler Ölçü Miktar Sardalya 30 adet 1 kg Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Asma yaprağı 30 adet 65 gram Zeytinyağı 1/4 su bardağı 50 gram Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Defne Yaprağı 8-10 adet 5 gram Balıkları temizle yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çinekop Izgara (6 Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Çinekop 18 orta boy 1 kg Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Zeytinyağı 2 yemek kaşığı 20 gram Balığı temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet ![]() ![]() ![]() ![]() Kiremitte Balık (6 Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Barbunya balığı - - 1 kg Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram Soğan 1 orta boy 75 gram Domates 2 küçük boy 150 gram Yağlı Kağıt 1 tabaka - - Tereyağı 3 yemek kaşığı 30 gram Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında Balık (4 Kişilik) İçindekiler Ölçü Miktar Lüfer 6 adet 1200 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Soğan 3 orta boy 210 gram Havuç 1 orta boy 100 gram Domates 3 orta boy 400 gram Limon 1 orta boy 75 gram Zeytinyağı 1/4 su bardağı 50 gram Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Kekik 1/2 tatlı kaşığı 0 ![]() Yağlı Kağıt 1/2 tabaka Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|