ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780949)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:16 PM

Balık Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
 
Asma Yaprağında Sardalya (6 Kişilik)
Balık Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

İçindekiler Ölçü Miktar

Sardalya 30 adet 1 kg

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Asma yaprağı 30 adet 65 gram

Zeytinyağı 1/4 su bardağı 50 gram

Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram

Defne Yaprağı 8-10 adet 5 gram

Balıkları temizle yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet. Asma yapraklarını yıka, kurula ve yanyana diz. Balıklara zeytinyağı sür, kara biberi serp ve defne yapraklarından koy. Balığın her birini yaprağa sar, kapağı olan bir tepsiye diz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişir.

Çinekop Izgara (6 Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Çinekop 18 orta boy 1 kg

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Zeytinyağı 2 yemek kaşığı 20 gram

Balığı temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet. Izgarayı yağla. Balıklan yerleştir. Kömür ateşinde ve elektrikli ızgarada 15 dakika kadar pişir.

Kiremitte Balık (6 Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Barbunya balığı - - 1 kg

Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram

Soğan 1 orta boy 75 gram

Domates 2 küçük boy 150 gram

Yağlı Kağıt 1 tabaka - -

Tereyağı 3 yemek kaşığı 30 gram

Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet. Soğanı soy, domates ve soğanı yıka, yarım santimetre kalınlıkta yarım daire şeklinde doğra. Temiz kiremit üzerine yağlı kağıttan iki kat yay, balıkları kağıdın üzerine düzgünce yerleştir. Üzerlerine, birer dilim soğan ve domates koy, hafif erimiş tereyağı gezdir. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 40 dakika pişir.

Fırında Balık (4 Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Lüfer 6 adet 1200 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Soğan 3 orta boy 210 gram

Havuç 1 orta boy 100 gram

Domates 3 orta boy 400 gram

Limon 1 orta boy 75 gram

Zeytinyağı 1/4 su bardağı 50 gram

Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Kekik 1/2 tatlı kaşığı 0.4 gram

Yağlı Kağıt 1/2 tabaka

Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet. Keskin bir bıçakla üzerlerine, enine 3 paralel yarık yap. Sebzeleri yıka, soğanı soy, havucu kazı, soğan havuç ve domatesi yarım santimetre kalınlıkta halka şeklinde doğra. Limonun kabuğunu soy, halka şeklinde dilimle. Tepsiyi 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağla. Soğanın yarısını tepsiye döşe, üzerilerine domates ve havuçları yerleştir, kalan soğanı da onların üzerine koy. Balıkları sebzelerin üzerine yerleştirip, zeytinyağını gezdir. Kara biber ve kekiği serp, en üste limonları diz. Tepsinin üzerini kağıtla kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 40 dakika pişir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.