![]() |
Ananaslı Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ananaslı KaridesAnanaslı Karides Ananaslı Karides Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1/2 adet ananas 500 gram kemikli tavuk but 500 gram kemiksiz tavuk but 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 adet sivri biber 2 adet kırmızı biber 3 diş sarmısak 15 gram taze zencefil kökü 1/2 tatlı kaşığı muskat 150 ml ![]() tuz 1/2 adet ananas 8 adet jumbo karides 1 diş sarmısak 5 adet taze soğan 6 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı sirke 2 adet domates 5 gram taze zencefil kökü 1 tatlı kaşığı biberiye acı kırmızı biber tuz Hazırlanışı: Sarmısak ve zencefili soyun, kıyın ve biberiye ile karıştırın ![]() Taze soğanların yeşil uçlarını ayırıp diğer kısımlarını halka halka doğrayın ![]() Ananası ayıklayıp etli kısmını küb şeklinde doğrayın ![]() ![]() Biberiyeli karışımı 3 yemek kaşığı sıvı yağda çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() Karidesleri uzunlamalarına ikiye kesip içlerini temizleyin, kalan sıvı yağda 3 dakika kızartın, tuz koyun ![]() Taze soğanın yeşil uçları ile sebzelerin üzerine alıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|