![]() |
Ananaslı Karides
Ananaslı Karides
Ananaslı Karides Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1/2 adet ananas 500 gram kemikli tavuk but 500 gram kemiksiz tavuk but 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 adet sivri biber 2 adet kırmızı biber 3 diş sarmısak 15 gram taze zencefil kökü 1/2 tatlı kaşığı muskat 150 ml. tavuk suyu (tablet) tuz 1/2 adet ananas 8 adet jumbo karides 1 diş sarmısak 5 adet taze soğan 6 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı sirke 2 adet domates 5 gram taze zencefil kökü 1 tatlı kaşığı biberiye acı kırmızı biber tuz Hazırlanışı: Sarmısak ve zencefili soyun, kıyın ve biberiye ile karıştırın. Taze soğanların yeşil uçlarını ayırıp diğer kısımlarını halka halka doğrayın. Ananası ayıklayıp etli kısmını küb şeklinde doğrayın. Domatesleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarıp küb şeklinde doğrayın. Biberiyeli karışımı 3 yemek kaşığı sıvı yağda çevirin. Taze soğanları koyup kavurmaya devam edin. Tuz ve acı kırmızı biber ile tatlandırın, sirke ilave edin. Ananas ve domatesleri katıp çevirin. Karidesleri uzunlamalarına ikiye kesip içlerini temizleyin, kalan sıvı yağda 3 dakika kızartın, tuz koyun. Taze soğanın yeşil uçları ile sebzelerin üzerine alıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.