![]() |
Balıklı Lazanya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıklı LazanyaBalıklı lazanya Balıklı lazanya Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 600 gram mezgit fileto (dondurulmuş) 700 gram ıspanak (dondurulmuş) 2 diş sarmısak 60 gram tereyağı 300 ml ![]() 2 tatlı kaşığı hardal 6 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı limon suyu 8 adet hazır lazanya 200 ml ![]() 3 yemek kaşığı tarhun otu tuz karabiber rendelenmiş muskat Tarhunotlu sos Tarhunotlu sos için, kalan balık suyunu kalan yumurta sarısı ile sıcak benmaride krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ![]() ![]() Hazırlanışı: Balık filetolarını keskin bir bıçakla 2-3 mm ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanağı çözülmeye bırakın suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanağı katın ve karıştırarak ısıtın ![]() ![]() ![]() Kremşantiyi 5 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() 1 yemek kaşığı tarhunotu ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın ![]() ![]() Her seferinde 2 şer yaprak olmak üzere tuzlu suda lazanyaları blanşe edin ![]() ![]() 30x22 cm ![]() ![]() ![]() Ispanak ve balığı üç porsiyona, sosu 4 porsiyona ayırın ![]() ![]() ![]() Sonra 1 porsiyon balık koyun, tuzla tatlandırıp 1 porsiyon tarhunotlu sosu üzerine sürün ![]() ![]() ![]() ![]() 100 ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra folyoyu çıkarıp fırın ızgarasının üstünü yakıp 1 dakika kızartın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|