ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balıklı Lazanya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780931)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:19 PM

Balıklı Lazanya
 
Balıklı lazanya
Balıklı lazanya

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

600 gram mezgit fileto (dondurulmuş)
700 gram ıspanak (dondurulmuş)
2 diş sarmısak
60 gram tereyağı
300 ml. kremşanti
2 tatlı kaşığı hardal
6 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı limon suyu
8 adet hazır lazanya
200 ml. balık suyu
3 yemek kaşığı tarhun otu
tuz
karabiber
rendelenmiş muskat

Tarhunotlu sos Tarhunotlu sos için, kalan balık suyunu kalan yumurta sarısı ile sıcak benmaride krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra tuz, karabiber, kalan hardal, tarhunotu ve limon suyu ile tatlandırın.

Hazırlanışı:
Balık filetolarını keskin bir bıçakla 2-3 mm. kalınlığında dilimlere kesin. Karabiber ve 1 yemek kaşığı tarhunotu ile tatlandırın. Üzerini örtüp bekletin.
Ispanağı çözülmeye bırakın suyunu sıkın. Sarmısağı soyun ve kıyın. 50 gr. tereyağını bir kapta eritin, sarmısakları yağda pembeleştirin.
Ispanağı katın ve karıştırarak ısıtın. Süzgece alıp soğumaya bırakın. Karabiber, tuz ve muskat ile tatlandırın.
Kremşantiyi 5 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı hardal ile tatlandırın. Yumurta çırpıcısı ile karıştırarak 2 adet yumurta sarısını katın. Sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin.
1 yemek kaşığı tarhunotu ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın. Soğumaya bırakın.
Her seferinde 2 şer yaprak olmak üzere tuzlu suda lazanyaları blanşe edin. Delikli kepçe ile çıkarıp bir miktar su koyduğunuz bir kaba alın.
30x22 cm. büyüklüğünde ısıya dayanıklı yayvan bir kabı kalan tereyağı ile yağlayın. 4 adet lazanyayı sularının süzülmeleri için mutfak bezi üzerine koyun.
Ispanak ve balığı üç porsiyona, sosu 4 porsiyona ayırın. İlk önce 2 adet lazanyayı yan yana kalıba koyun. 1 porsiyon ıspanağı eşit şekilde üzerlerine dağıtın.
Sonra 1 porsiyon balık koyun, tuzla tatlandırıp 1 porsiyon tarhunotlu sosu üzerine sürün. 2 adet lazanyayı üstlerine koyup hafifçe bastırın. Bu işlemi iki sefer daha tekrar edin. En üstteki lazanyalara 1 porsiyon sos sürün.
100 ml. balık suyu ilave edin. Lazanyanın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 25-30 dakika pişirin.
Daha sonra folyoyu çıkarıp fırın ızgarasının üstünü yakıp 1 dakika kızartın. Tarhunotlu sos ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.