![]() |
Kayısılı Körili Kuzu Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Körili Kuzu EtiKayısılı körili kuzu eti Kayısılı körili kuzu eti Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram yağsız kuzu başı 2 adet soğan 2 diş sarmısak 7 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı köri 2 adet defne yaprağı 1 adet çubuk tarçın 100 gram kuru kayısı 1 su bardağı kayısı suyu 150 gram yağlı yoğurt 2 tatlı kaşığı nişasta 2 adet kırmızı elma 1-2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Soğan ve sarmısağı incecik kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayısıları kayısı suyunda bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın, üstüne maydanoz serpip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|