![]() |
Kayısılı Körili Kuzu Eti
Kayısılı körili kuzu eti
Kayısılı körili kuzu eti Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram yağsız kuzu başı 2 adet soğan 2 diş sarmısak 7 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı köri 2 adet defne yaprağı 1 adet çubuk tarçın 100 gram kuru kayısı 1 su bardağı kayısı suyu 150 gram yağlı yoğurt 2 tatlı kaşığı nişasta 2 adet kırmızı elma 1-2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Soğan ve sarmısağı incecik kıyın. Eti üç porsiyona ayırıp ikişer yemek kaşığı kızgın yağda kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tencereden çıkarın. Tencereye bir yemek kaşığı yağ koyup soğan, sarmısak, köri, defne yaprağı ve tarçını yağda biraz kavurun. Etleri ve 1,5 su bardağı sıcak su katın. Tuz karabiber koyup ağzı kapalı olarak kısık ateşte 1,5 saat pişirin. Kayısıları kayısı suyunda bir taşım kaynatın. Ateşten alıp 30 dk demlenmeye bırakın. Kayısıları süzün. Suyunu bir kaba alıp yoğurt ve nişasta ile karıştırın. Pişme süresinin 60. dakikasında körili ete ilave edin. Elmaları dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın, dilimleyin ve etin pişmsine 10 dk kala içine katın. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın, üstüne maydanoz serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.