![]() |
Cilavlı Fener Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cilavlı Fener BalığıCilavlı fener balığı Cilavlı fener balığı Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram cilav 600 gram fener balığı filetosu 30 ml ![]() 4 adet küçük taze soğan 30 ml ![]() 300 gram bezelye 1 demet maydanoz 45 gram tanecikli hardal tuz karabiber Patates salatasıyla da servis yapabilirsiniz ![]() Hazırlanışı: Cilavı bol miktarda tuzlu suda kaynatın ve paketin üzerindeki talimatlara uyarak pişirin ![]() Balığın suyunu süzdükten sonra 8 eşit parça halinde kesin ve limon suyuna bulayın ![]() Taze soğanları iyice yıkayıp temizleyin ![]() ![]() ![]() Cilavı pişirdikten sonra hemen bezelyelerle karıştırın ![]() Maydanoz yapraklarını koparın ve kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Balığın suyunu süzdükten sonra her tarafını tuzlayın ve cilavın üzerine yerleştirin ![]() ![]() Balığı 220o C ısıtılmış fırında alttan ikinci rafında 12-15 dakika kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|