Kekikli Domatesli Kuzu Fırın |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kekikli Domatesli Kuzu FırınKekikli domatesli kuzu fırın Kekikli domatesli kuzu fırın Hazırlama süresi 15 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 kahve fincanı küçük taze patates 500 gram taze fasulye 4 adet soğan 2-3 diş sarmısak 1 kilogram kuzu sırt 2 sap biberiye 4 yemek kaşığı zeytinyağı 5 adet domates 2 yemek kaşığı kekik 40 gram margarin 2 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri fırçalayarak akar su altında yıkayın Tuzlu suda 12-15 dk haşlayın Fasulyeleri ayıklayın, tuzlu suda 12-15 dk pişirin Soğan ve sarmısakları soyun, dörde bölün Eti tuzlayıp karabiberleyin, kemikle birleştiği yeren hafifçe kesip biberleri yerleştirin ve kızgın yağda kavurun Soğan ve sarmısakları ekleyin ve kavurmaya devam edin 1 su bardağı sıcak su koyduktan sonra 200 derece sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 20-25 dk pişirin Somateslerin kabuğunu soyun Bir domatesi küb şeklinde doğrayın Kekikle margarini yoğurun Patates, fasulye ve kalan domatesleri ekleyin Kekikli yağı domateslerin üzerine koyun Tuz, karabiber ekip 200 derece sıcaklıktaki fırında 15 dk pişirin Kalan et suyunu nişasta ile çırpın Eti kavurduğunuz tencerede bir taşım kaynatın Doğramış domateslerle birlikte etin üzerine serpin |
|