Deniz Ürünlü Türlü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünlü TürlüDeniz ürünlü türlü Deniz ürünlü türlü Hazırlama süresi 2 saat 12 kişilik Malzemeler: 1 kilogram taze venüs midyesi 300 gram mercimek 500 gram küçük patates 300 gram havuç 400 gram Rezene 300 gram sap kereviz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet defne yaprağı 1 dal biberiye 500 gram domates 1/2 demet maydanoz 3 adet ıstakoz 600 gram fener balığı filetosu 4 diş sarmısak 200 gram arpacık soğan 1 adet yeşil limon 1 litre balık suyu 200 gram pırasa tuz karabiber Hazırlanışı: Istakozun etini kabuğundan çıkarın Kıskaçlarını kabuktan ayırıp bıçağın ucuyla eti alın Baş ve kuyruk kısımlarını ayırın Kuyruğunu düz tarafı altta kalacak şekilde tezgaha koyun![]() Uzunlamasına yarıya bölün Etini çıkarıp soğuk sudan geçirin Bağırsağını atın Kuyruğunu 3, kıskaçlarını 2 parçaya bölün Tepsiye yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün, soğuk bir yerde bekletin Midyeleri temizleyin, soğuk sudan geçirerek süzün Balık filetosunu 3 cm eninde dilimleyin![]() Mercimekleri yıkayıp süzün Sarmısak ve soğanı soyup ince dilimleyin Patatesleri soyun, uzunlamasına dörde bölün Havucu soyun, uzunlamasına ince dilimleyin![]() Rezeneyi temizleyin, uzunlamısına ikiye bölüp sapını çıkarın, 3-4 cm eninde parçalara bölün Kerevizi temizleyin, yapraklarını ayırıp sapını 5 cm uzunluğunda doğrayın Limon kabuğunu incecik soyun![]() Mercimek, sarmısak ve soğanları 2-3 dakika yağda öldürün Üzerine balık suyu dökün![]() Limon kabuğu, defne yaprağı ve biberiyeyiilave edin Üzerine biriken kefi bir kevgirle alarak orta ateşte 40 dakika kaynatın![]() Domatesin kabuklarını soyun Uzunlamasına dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın![]() Pırasayı temizleyin Yıkayıp 1/2 cm eninde dilimleyin Maydonuzu irice kıyın![]() 20 dakikadan sonra patates, rezene ve kerevizi ekleyin, tuzlayıp biberleyin 30 dakikadan sonra midye, domates ve pırasayı ekleyin![]() Son 5 dakikada fener balığını koyun Kapalı midyeleri çıkaıp atın![]() Servisten önce ıstakoz etini katıp 2-3 dakika ısıtın Çorbayı kereviz ve maydanoz yaprakları ile süsleyin
|
|
|
|