Deniz Ürünlü Türlü |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünlü TürlüDeniz ürünlü türlü Deniz ürünlü türlü Hazırlama süresi 2 saat 12 kişilik Malzemeler: 1 kilogram taze venüs midyesi 300 gram mercimek 500 gram küçük patates 300 gram havuç 400 gram Rezene 300 gram sap kereviz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet defne yaprağı 1 dal biberiye 500 gram domates 1/2 demet maydanoz 3 adet ıstakoz 600 gram fener balığı filetosu 4 diş sarmısak 200 gram arpacık soğan 1 adet yeşil limon 1 litre balık suyu 200 gram pırasa tuz karabiber Hazırlanışı: Istakozun etini kabuğundan çıkarın Kıskaçlarını kabuktan ayırıp bıçağın ucuyla eti alın Baş ve kuyruk kısımlarını ayırın Kuyruğunu düz tarafı altta kalacak şekilde tezgaha koyun Uzunlamasına yarıya bölün Etini çıkarıp soğuk sudan geçirin Bağırsağını atın Kuyruğunu 3, kıskaçlarını 2 parçaya bölün Tepsiye yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün, soğuk bir yerde bekletin Midyeleri temizleyin, soğuk sudan geçirerek süzün Balık filetosunu 3 cm eninde dilimleyin Mercimekleri yıkayıp süzün Sarmısak ve soğanı soyup ince dilimleyin Patatesleri soyun, uzunlamasına dörde bölün Havucu soyun, uzunlamasına ince dilimleyin Rezeneyi temizleyin, uzunlamısına ikiye bölüp sapını çıkarın, 3-4 cm eninde parçalara bölün Kerevizi temizleyin, yapraklarını ayırıp sapını 5 cm uzunluğunda doğrayın Limon kabuğunu incecik soyun Mercimek, sarmısak ve soğanları 2-3 dakika yağda öldürün Üzerine balık suyu dökün Limon kabuğu, defne yaprağı ve biberiyeyiilave edin Üzerine biriken kefi bir kevgirle alarak orta ateşte 40 dakika kaynatın Domatesin kabuklarını soyun Uzunlamasına dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın Pırasayı temizleyin Yıkayıp 1/2 cm eninde dilimleyin Maydonuzu irice kıyın 20 dakikadan sonra patates, rezene ve kerevizi ekleyin, tuzlayıp biberleyin 30 dakikadan sonra midye, domates ve pırasayı ekleyin Son 5 dakikada fener balığını koyun Kapalı midyeleri çıkaıp atın Servisten önce ıstakoz etini katıp 2-3 dakika ısıtın Çorbayı kereviz ve maydanoz yaprakları ile süsleyin |
|