Havuç Soslu Levrek |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Soslu LevrekHavuç soslu Levrek Havuç soslu Levrek Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram bebe havucu 800 gram levrek fileto 20 gram tereyağı 20 gram un 350 gram sebze suyu (tablet) 200 ml kremşanti 1 demet dereotu 150 ml beyaz şarap 1 adet limon tane karabiber tuz karabiber Hazırlanışı: Havuçları ayıklayıp ince ince dilimleyin ve erittiğiniz tereyağında unla birlikte kavurun Ara sıra sebze suyunun 150 mlsini ilave edin Kremşantiyi de ekleyip 25 dakika ağzı açık olarak orta ateşte pişirin Dereotunu ayıklayıp saplarını ayırın Yaprak kısımlarını ince ince doğrayın Havuçları tuz, karabiber ve 50 ml şarapla tatlandırın, ince doğranmış dereotunu ekleyin Limonun yarısının suyunu sıkın Kalan yarısını ince ince dilimleyin Balık filetolarını parçalara ayırın Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırıp 100 ml şarap, 200 ml sebze suyu, limon dilimleri, tane karabiber ve dereotu saplarıyla kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin Havuçlarla beraber servis edin |
|