Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, hamur, kaplı, kuzu

Hamur Kaplı Kuzu Güveç

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Kaplı Kuzu Güveç



Hamur kaplı kuzu güveç
Hamur kaplı kuzu güveç

Hazırlama süresi 35 saat
4 kişilik
Malzemeler:

1 adet kuzu kolu
100 gram kereviz
100 gram havuç
4 adet yenibahar
3 diş karanfil
1 adet defne yaprağı
200 gram bebek havuç
350 gram patates
300 gram lahana
3 dal kekik
2 adet soğan
4 diş sarmısak
5 adet ardıç tohumu
4 adet dondurulmuş milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı
çalışmak için un
tuz

Hazırlanışı:

Kuzunun yağ ve sinirlerini ayıklayın Soğanı kabuklu olarak yarıya bölün, kesik yüzleri altta kalacak şekilde yağsız bir tavada esmerleşe kadar kızartın Havuçları soyup yıkayın, irice doğrayın Kerevizleri soyun, yıkayıp irice doğrayın Sarmısağı soyun; ardıç tohumu, yenibahar ve karanfil ile birlikte hafifçe dövün
Kuzuyu bol kaynar tuzlu su dolu bir tencereye alın, ateşi kısıp 2 saat 50 dakika pişirin Üzerinde biriken kefi sık sık bir kevgirle alın 2 saat sonrasında havuç , kereviz, soğan, defne yaprağı ve sarmısaklı baharat karışımı ilave edin
Pişme süresi sonunda kuz kolunu tencereden çıkarıp biraz soğumaya bırakın Haşlama suyunun 1 lt kadarını süzgeçten geçirerek temiz bir tencereye alın Etleri kemiğinden ayırın, sinir ve yağlarını temizleyin 1 cm irilikte kuşbaşı doğrayın
Bebek havuçları ve patatesi soyun, yıkayın, 1 cm irilikte küp küp doğrayın Lahana yapraklarının koçan kısımlarını atıp şerit şerit doğrayın Kekik yapraklarını ince kıyın Milföy hamurlarını yan yana koyup hafif unlanmış bir çalışma tezgahı üzerinde çözülmeye bırakın
Ölçüp ayırdığınız haşlanma suyunu ısıtın, patates ve havucu içinde 10-12 dakaika pişirin Lahanayı ve kuşbaşı etleri ilave edip 5 dakika daha pişirin Yemeği 6 seramik çorba kasesine paylaştırıp soğumaya bırakın Kekikleri üzerine pay edin
Hamurları üst üste koyup 2-3 mm inceliğinde açın Hamurdan 12,5 cm çapında 6 daire çıkarın Yumurta sarısını çırpın, hamurların kenarına sürün Hamurdan yumurtalı yüzleri altta kalacak şekilde kaselerin üstüne kapatın Yufkanın kenarlarını kasenin kenarına iyice bastırın Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün Kaseleri önceden 180 derece ısıtılmış fırının en alt rafında 15-18 dakika hamurların üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin Fırından çıkarıp hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.