ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamur Kaplı Kuzu Güveç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780895)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:25 PM

Hamur Kaplı Kuzu Güveç
 
Hamur kaplı kuzu güveç
Hamur kaplı kuzu güveç

Hazırlama süresi 3.5 saat
4 kişilik
Malzemeler:

1 adet kuzu kolu
100 gram kereviz
100 gram havuç
4 adet yenibahar
3 diş karanfil
1 adet defne yaprağı
200 gram bebek havuç
350 gram patates
300 gram lahana
3 dal kekik
2 adet soğan
4 diş sarmısak
5 adet ardıç tohumu
4 adet dondurulmuş milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı
çalışmak için un
tuz

Hazırlanışı:

Kuzunun yağ ve sinirlerini ayıklayın. Soğanı kabuklu olarak yarıya bölün, kesik yüzleri altta kalacak şekilde yağsız bir tavada esmerleşe kadar kızartın. Havuçları soyup yıkayın, irice doğrayın. Kerevizleri soyun, yıkayıp irice doğrayın. Sarmısağı soyun; ardıç tohumu, yenibahar ve karanfil ile birlikte hafifçe dövün.
Kuzuyu bol kaynar tuzlu su dolu bir tencereye alın, ateşi kısıp 2 saat 50 dakika pişirin. Üzerinde biriken kefi sık sık bir kevgirle alın. 2 saat sonrasında havuç , kereviz, soğan, defne yaprağı ve sarmısaklı baharat karışımı ilave edin.
Pişme süresi sonunda kuz kolunu tencereden çıkarıp biraz soğumaya bırakın. Haşlama suyunun 1 lt. kadarını süzgeçten geçirerek temiz bir tencereye alın. Etleri kemiğinden ayırın, sinir ve yağlarını temizleyin. 1 cm. irilikte kuşbaşı doğrayın.
Bebek havuçları ve patatesi soyun, yıkayın, 1 cm. irilikte küp küp doğrayın. Lahana yapraklarının koçan kısımlarını atıp şerit şerit doğrayın. Kekik yapraklarını ince kıyın. Milföy hamurlarını yan yana koyup hafif unlanmış bir çalışma tezgahı üzerinde çözülmeye bırakın.
Ölçüp ayırdığınız haşlanma suyunu ısıtın, patates ve havucu içinde 10-12 dakaika pişirin. Lahanayı ve kuşbaşı etleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Yemeği 6 seramik çorba kasesine paylaştırıp soğumaya bırakın. Kekikleri üzerine pay edin.
Hamurları üst üste koyup 2-3 mm. inceliğinde açın. Hamurdan 12,5 cm. çapında 6 daire çıkarın. Yumurta sarısını çırpın, hamurların kenarına sürün. Hamurdan yumurtalı yüzleri altta kalacak şekilde kaselerin üstüne kapatın. Yufkanın kenarlarını kasenin kenarına iyice bastırın. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Kaseleri önceden 180 derece ısıtılmış fırının en alt rafında 15-18 dakika hamurların üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp hemen servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.