Yeşil Balık Pane |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Balık PaneYeşil balık pane Yeşil balık pane Hazırlama süresi 70 dakika 4 kişilik Malzemeler: 300 gram soğan 300 gram dolmalık biber 300 gram kabak 300 gram patlıcan 1 sap biberiye 1 çay kaşığı kuru biberiye 1 tatlı kaşığı kekik 6 yemek kaşığı sıvı yağ 70 gram domates salçası 1 diş sarmısak 600 gram balık fileto 6 yemek kaşığı galeta unu 1 demet fesleğen 1 demet maydanoz 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyun, dolmalık biberleri dörer parçaya kesip çekirdeklerini ayıklayın; kabak ve patlıcanları yıkayın Bütün sebzeleri 2 cm büyüklüğünde küb şeklinde doğrayın![]() 2 yemek kaşığı sıvı yağı yayvan bir tencerede kızdırın, biber ve soğanları yağda 2 dk çevirin 2 dk sonra kabakaları 2 dk sonra da patlıcanları ilave edin![]() Domates salçası, biberiye, kekik ve kıyılmış sarmısağı katın, 1 su bardağı sıcak su koyup 12 dk boyunca ara sıra karıştırarak hafif ateşte pişirin Blendrda galeta unu, fesleğen ve maydanozu kıyarak karıştırın Yumurtayı çırpın![]() Balık filetolarını tuzlayın, karabibrleyip una bulayın Yumurtaya batırıp yeşillikli galeta unu ile pane yapın![]() Yağı bir tavada kızdırın Balıkların her iki tarafını 4-5 dk kızartın![]() Sebzeleri tuz ve karabiberle tatlandırıp, pane balıkları sebzelerin üzerine sizin Pilavla birlikte servis yapın
|
|
|
|