![]() |
Yeşil Balık Pane
Yeşil balık pane
Yeşil balık pane Hazırlama süresi 70 dakika 4 kişilik Malzemeler: 300 gram soğan 300 gram dolmalık biber 300 gram kabak 300 gram patlıcan 1 sap biberiye 1 çay kaşığı kuru biberiye 1 tatlı kaşığı kekik 6 yemek kaşığı sıvı yağ 70 gram domates salçası 1 diş sarmısak 600 gram balık fileto 6 yemek kaşığı galeta unu 1 demet fesleğen 1 demet maydanoz 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyun, dolmalık biberleri dörer parçaya kesip çekirdeklerini ayıklayın; kabak ve patlıcanları yıkayın. Bütün sebzeleri 2 cm büyüklüğünde küb şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı yayvan bir tencerede kızdırın, biber ve soğanları yağda 2 dk çevirin. 2 dk sonra kabakaları 2 dk sonra da patlıcanları ilave edin. Domates salçası, biberiye, kekik ve kıyılmış sarmısağı katın, 1 su bardağı sıcak su koyup 12 dk boyunca ara sıra karıştırarak hafif ateşte pişirin. Blendrda galeta unu, fesleğen ve maydanozu kıyarak karıştırın. Yumurtayı çırpın. Balık filetolarını tuzlayın, karabibrleyip una bulayın. Yumurtaya batırıp yeşillikli galeta unu ile pane yapın. Yağı bir tavada kızdırın. Balıkların her iki tarafını 4-5 dk kızartın. Sebzeleri tuz ve karabiberle tatlandırıp, pane balıkları sebzelerin üzerine sizin. Pilavla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.