![]() |
Kuzukulaklı Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzukulaklı KaridesKuzukulaklı karides Kuzukulaklı karides Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 demet kuzukulağı 5 adet yumurta 1 tatlı kaşığı hardal 1/2 su bardağı sıvı yağ 4 dilim köy ekmeği 250 gram donsurulmuş karides 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı margarin Hazırlanışı: Yumurtaları katı pişirin ![]() Karidesleri çözülmelerini beklemeden margarin ile çok kuvetli ateşte kavurun ![]() ![]() Kuzukulağını ayıkayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() 2 adet yumurta sarısını çatalla ezin ![]() Hardallı püreye katın ![]() ![]() ![]() Kalan yumurtaları dilimleyin, ekmeklerin üzerine, hazırladığınız sosu sürdükten sonra üstüne yumurta dilimlerini ve karidesleri yerleştirin ![]() Soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|