![]() |
Cezayir Usulü Türlü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezayir Usulü TürlüCezayir usulü türlü Cezayir usulü türlü Hazırlama süresi 3 ![]() 6 kişilik Malzemeler:
Bademleri sıcak suda 2 dakika kaynatıp soyun ![]() ![]() ![]() Soğan, kuru üzüm ve safranı katıp biraz çevirin ![]() ![]() Kimyon, çubuk tarçın ve kişniş ile birlikte tencereye koyun ![]() ![]() Ağzı kapalı olarak önceden 170ø ısıtılmış fırının alttan 2 ![]() ![]() Diğer tarafta patatesleri soyup büyüklerini ikiye kesip suda bekletin ![]() Kabakları yıkayın, uzunlamalarına ikiye kesip 3er cm ![]() ![]() ![]() Pişme süresinin bitimine 25 dakika kala patatesleri, 10 dakika sonra kabakları, limon ve bezelyeleri katın ![]() Fırından çıkardıktan sonra yeşillikleri ince kıyıp türlüye karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|