Cezayir Usulü Türlü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cezayir Usulü TürlüCezayir usulü türlü Cezayir usulü türlü Hazırlama süresi 3 5 saat 6 kişilik Malzemeler:
Bademleri sıcak suda 2 dakika kaynatıp soyun Soğanları küb şeklinde doğrayın Dana etini bademlerle birlikte iyice kızdırdığınız tereyağında kızartın Soğan, kuru üzüm ve safranı katıp biraz çevirin Acı kırmızı biberleri uzunlamalarına çizin Kimyon, çubuk tarçın ve kişniş ile birlikte tencereye koyun Domates salçasını karıştırıp 10 su bardağı soğuk su ilave edip bir taşım kaynatın Ağzı kapalı olarak önceden 170ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 3 saat pişirin![]() Diğer tarafta patatesleri soyup büyüklerini ikiye kesip suda bekletin Kabakları yıkayın, uzunlamalarına ikiye kesip 3er cm kalınlığında parçalara bölün Limonu 8 ince dilime kesin![]() Pişme süresinin bitimine 25 dakika kala patatesleri, 10 dakika sonra kabakları, limon ve bezelyeleri katın Fırından çıkardıktan sonra yeşillikleri ince kıyıp türlüye karıştırın Gerekiyorsa baharat ilave edip hemen servis yapın![]() |
|
|
|