ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cezayir Usulü Türlü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780886)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:27 PM

Cezayir Usulü Türlü
 
Cezayir usulü türlü
Cezayir usulü türlü

Hazırlama süresi 3.5 saat
6 kişilik
Malzemeler:
  • 300 gram soğan
  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 100 gram badem
  • 30 gram tereyağı
  • 100 gram kuru üzüm
  • 2 tutam safran
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 yemek kaşığı kişniş (çekilmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 300 gram bezelye(dondurulmuş)
  • 500 gram patates
  • 500 gram kabak
  • 1 adet limon
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 3 adet kırmızı biber
Hazırlanışı:
Bademleri sıcak suda 2 dakika kaynatıp soyun. Soğanları küb şeklinde doğrayın. Dana etini bademlerle birlikte iyice kızdırdığınız tereyağında kızartın.
Soğan, kuru üzüm ve safranı katıp biraz çevirin. Acı kırmızı biberleri uzunlamalarına çizin.
Kimyon, çubuk tarçın ve kişniş ile birlikte tencereye koyun. Domates salçasını karıştırıp 10 su bardağı soğuk su ilave edip bir taşım kaynatın.
Ağzı kapalı olarak önceden 170ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 3 saat pişirin.
Diğer tarafta patatesleri soyup büyüklerini ikiye kesip suda bekletin.
Kabakları yıkayın, uzunlamalarına ikiye kesip 3er cm. kalınlığında parçalara bölün. Limonu 8 ince dilime kesin.
Pişme süresinin bitimine 25 dakika kala patatesleri, 10 dakika sonra kabakları, limon ve bezelyeleri katın.
Fırından çıkardıktan sonra yeşillikleri ince kıyıp türlüye karıştırın. Gerekiyorsa baharat ilave edip hemen servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.