Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, fileto, lahanalı

Lahanalı Alabalık Fileto

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahanalı Alabalık Fileto



Lahanalı alabalık fileto
Lahanalı alabalık fileto

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

25 gram tane hardal tohumu
4 adet alabalık fileto
600 gram lahana
100 gram kırmızı turp
1 demet maydanoz
3 sap dereotu
12 yemek kaşığı sıvı yağ
30 gram margarin
4 yemek kaşığı sirke
tuz

Hazırlanışı:
Tane hardalları bol suda 1 saat ağır ağır kaynatın, süzün
Alabalık filetolarını verevine üç parçaya kesin
Lahanayı ayıklayın 2 cm büyüklüğünde doğrayın Kaynar tuzlu suda 6 dk haşlayın Soğuk suda tutup süzün Turpları ayıklayın, incecik dilimlere kesin Yeşillikleri saplarından ayırın Turp, lahana ve tane hardalları karıştırın
Balıkları tuzlayıp karabiberleyin 4 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kılçıklı tarafları ilk önce olmak üzere her iki yüzlerini birer dk harlı ateşte kızartın
Lahayı kalan sıvı yağı, sirke, tuz ve karabiberle karıştırın Tabaklara sonra üstlerini balıkları koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.