![]() |
Lahanalı Alabalık Fileto
Lahanalı alabalık fileto
Lahanalı alabalık fileto Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 25 gram tane hardal tohumu 4 adet alabalık fileto 600 gram lahana 100 gram kırmızı turp 1 demet maydanoz 3 sap dereotu 12 yemek kaşığı sıvı yağ 30 gram margarin 4 yemek kaşığı sirke tuz Hazırlanışı: Tane hardalları bol suda 1 saat ağır ağır kaynatın, süzün. Alabalık filetolarını verevine üç parçaya kesin. Lahanayı ayıklayın. 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Kaynar tuzlu suda 6 dk haşlayın. Soğuk suda tutup süzün. Turpları ayıklayın, incecik dilimlere kesin. Yeşillikleri saplarından ayırın. Turp, lahana ve tane hardalları karıştırın. Balıkları tuzlayıp karabiberleyin. 4 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kılçıklı tarafları ilk önce olmak üzere her iki yüzlerini birer dk harlı ateşte kızartın. Lahayı kalan sıvı yağı, sirke, tuz ve karabiberle karıştırın. Tabaklara sonra üstlerini balıkları koyup servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.