ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lahanalı Alabalık Fileto (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780879)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:28 PM

Lahanalı Alabalık Fileto
 
Lahanalı alabalık fileto
Lahanalı alabalık fileto

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

25 gram tane hardal tohumu
4 adet alabalık fileto
600 gram lahana
100 gram kırmızı turp
1 demet maydanoz
3 sap dereotu
12 yemek kaşığı sıvı yağ
30 gram margarin
4 yemek kaşığı sirke
tuz

Hazırlanışı:
Tane hardalları bol suda 1 saat ağır ağır kaynatın, süzün.
Alabalık filetolarını verevine üç parçaya kesin.
Lahanayı ayıklayın. 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Kaynar tuzlu suda 6 dk haşlayın. Soğuk suda tutup süzün. Turpları ayıklayın, incecik dilimlere kesin. Yeşillikleri saplarından ayırın. Turp, lahana ve tane hardalları karıştırın.
Balıkları tuzlayıp karabiberleyin. 4 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kılçıklı tarafları ilk önce olmak üzere her iki yüzlerini birer dk harlı ateşte kızartın.
Lahayı kalan sıvı yağı, sirke, tuz ve karabiberle karıştırın. Tabaklara sonra üstlerini balıkları koyup servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.