![]() |
Hollandez Soslu Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollandez Soslu LevrekHollandez soslu levrek Hollandez soslu levrekYemek Okulu - Hollandez sos Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 750 gram brokoli 600 gram levrek fileto 4 adet limon suyu tuz karabiber un 100 ml ![]() 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 130 gram tereyağı 1/2 demet taze soğan 4 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı süzme yoğurt tozşeker Hazırlanışı: Brokoliyi ayıklayın, parçalara ayırın ![]() ![]() ![]() Yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı limon suyunu, beyaz şarap, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayın, kıyın ve yoğurt ile birlikte sosa ilave edin ![]() Levrek filetoyu tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın ![]() Una buladıktan sonra silkeleyin ve kızgın sıvı yağda 2-3 dakika her iki taraflarını kızartın ![]() Brokoliyi sos ve balık fileto ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|