Rokalı İzgara Alabalık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rokalı İzgara AlabalıkRokalı ızgara alabalık Rokalı ızgara alabalık Hazırlama süresi 15 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet alabalık 2 adet kırmızı dolmalık biber 1 demet roka 2 adet limon 50 ml zeytinyağı30 ml sıvıyağtuz Hazırlanışı: Balıkçınıza, alabalıkların derilerini soymadan fileto çıkarttırın Limonların kabuklarını soyup ince şeritler şeklinde kesin, dolmalık biberleri de aynı şekilde doğrayın![]() Rokaları ayıklayıp yıkayın Sap kısımlarını demet haline getirin Kaynar suda roka sapları, dolmalık biberler ve limon kabuklarını 5 dakika bekletip çıkarın Roka yapraklarını zeytinyağına batırın![]() Balıkların üzerine sıvı yağ sürüp 200ø C ısıtılmış fırının ızgarasında kızartın Kızartma süresi tamamlanırken zeytinyağlı roka yapraklarını fırına koyun![]() Kızaran balık ve roka yapraklarını yağlı kağıt üzerine alın Izgara alabalığı, roka sapları, biber ve limon kabuğu ile servis yapın
|
|
|
|