![]() |
Rokalı İzgara Alabalık
Rokalı ızgara alabalık
Rokalı ızgara alabalık Hazırlama süresi 15 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet alabalık 2 adet kırmızı dolmalık biber 1 demet roka 2 adet limon 50 ml. zeytinyağı 30 ml. sıvıyağ tuz Hazırlanışı: Balıkçınıza, alabalıkların derilerini soymadan fileto çıkarttırın. Limonların kabuklarını soyup ince şeritler şeklinde kesin, dolmalık biberleri de aynı şekilde doğrayın. Rokaları ayıklayıp yıkayın. Sap kısımlarını demet haline getirin. Kaynar suda roka sapları, dolmalık biberler ve limon kabuklarını 5 dakika bekletip çıkarın. Roka yapraklarını zeytinyağına batırın. Balıkların üzerine sıvı yağ sürüp 200ø C ısıtılmış fırının ızgarasında kızartın. Kızartma süresi tamamlanırken zeytinyağlı roka yapraklarını fırına koyun. Kızaran balık ve roka yapraklarını yağlı kağıt üzerine alın. Izgara alabalığı, roka sapları, biber ve limon kabuğu ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.