![]() |
Limon Soslu Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Soslu KaridesLimon soslu karides Limon soslu karides Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet iri karides 125 ml ![]() 4 diş sarmısak 1 adet soğan 1 adet limon 1/4 demet maydanoz tuz karabiber Kabuklu deniz ürünlerini satın alırken canlı olmasına dikkat edin ![]() Hazırlanışı: Sarmısakları soyun, ince ince dilimleyip üzerlerine kaynar su dökün ve süzün ![]() ![]() Limonu mümkün olduğunca ince soyun ve 5 yemek kaşığı suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() Karideslerin baş kısımlarını kesip soğuk suya tutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan ve sarmısakları kızgın yağda pembeleştirin ![]() ![]() Isıya dayanıklı bir kaba alıp 250ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 ![]() ![]() Üzerine maydanoz serpip baget ekmekle servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|