![]() |
Limon Soslu Karides
Limon soslu karides
Limon soslu karides Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet iri karides 125 ml. sıvı yağ 4 diş sarmısak 1 adet soğan 1 adet limon 1/4 demet maydanoz tuz karabiber Kabuklu deniz ürünlerini satın alırken canlı olmasına dikkat edin. Hazırlanışı: Sarmısakları soyun, ince ince dilimleyip üzerlerine kaynar su dökün ve süzün. Soğanları incecik kıyın. Limonu mümkün olduğunca ince soyun ve 5 yemek kaşığı suyunu sıkın. Maydanozları yıkayıp kurutun. Yapraklarını incecik kıyın. Üstü örtülü olarak bir kenarda bekletin. Karideslerin baş kısımlarını kesip soğuk suya tutun. Mutfak tahtası üzerinde çok keskin bir bıçakla uzunlamasına ikiye kesin. Bıçağın ucu ile ayıklayın. Etli kısımlarına 1-2 yemek kaşığı limon suyu gezdirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Soğan ve sarmısakları kızgın yağda pembeleştirin. Soğanlara karides, limon kabuğu ve kalan limon suyunu ilave edin. Isıya dayanıklı bir kaba alıp 250ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 5-7 dakika, karideslerin kabukları kırmızı olana kadar pişirin. Üzerine maydanoz serpip baget ekmekle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.