![]() |
Salatalık Soslu Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salatalık Soslu LevrekSalatalık soslu levrek Salatalık soslu levrek Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 adet salatalık 2 adet soğan 40 gram margarin 2 yemek kaşığı un 1/8 litre beyaz şarap 100 ml ![]() 500 gram levrek fileto 2 yemek kaşığı limon suyu 100 gram ayıklanmış karides 1 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Salatalığı soyun, uzunlamasına ikiye kesin ![]() Çekirdeklerini bir çay kaşığı yardımıyla çıkartın, küçük küçük doğrayın ![]() Tuzlayıp 10 dk süzgeçte bekletin ![]() Soğanları yemeklik doğrayın, yağda pembeleştirin ![]() ![]() Levreği kuşbaşı doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz, karabiber, kıyılmış dereotu ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın ![]() |
![]() |
![]() |
|