Arabistan Usulü Fırın Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arabistan Usulü Fırın KöfteArabistan usulü fırın köfte Arabistan usulü fırın köfte Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 600 gram kıyma 1/2 adet bayat ekmek 2 adet soğan 100 gram kıyılmış badem 6 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet yumurta 100 gram dolmalık fıstık 100 gram yaprak badem 300 gram yağsız yoğurt 4 yemek kaşığı limon suyu 1 demet maydanoz 400 gram domates acı kırmızı biber kimyon tuz karabiber Hazırlanışı: Ekmeği ıslatın içini ovalayın Soğanları soyun, küb şeklinde doğrayın, kıyılmış bademlerle birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin![]() Kıymayı, kavurduğunuz soğanlı, badem, sıkılmış ekmek ve üzümlerle birlikte yoğurun Tuz ve baharatlarla tatlandırın![]() Karışıma ekmek formu verip yağlanmış tepsiye koyun Su ile hafifçe ıslatın, üzerine 50 gr yaprak badem serpin 180ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 1 saat pişirin![]() Kalan yaprak bademi yağsız tavada pembeleştirin Yoğurdu, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam toz şeker ve bir miktar kimyon ile karıştırın Bademlerin yarısını karışıma katın![]() Domatesleri yıkayıp dörde bölün 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam şeker ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı çırpın Maydanoz ve domateslerle karıştırın![]() Yoğurtlu sos ve kalan bademlerle süsleyip, köfte ile servis yapın ![]() Ekmeği ıslatın içini ovalayın Soğanları soyun, küb şeklinde doğrayın, kıyılmış bademlerle birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin![]() Kıymayı, kavurduğunuz soğanlı, badem, sıkılmış ekmek ve üzümlerle birlikte yoğurun Tuz ve baharatlarla tatlandırın![]() Karışıma ekmek formu verip yağlanmış tepsiye koyun Su ile hafifçe ıslatın, üzerine 50 gr yaprak badem serpin 180ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 1 saat pişirin![]() Kalan yaprak bademi yağsız tavada pembeleştirin Yoğurdu, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam toz şeker ve bir miktar kimyon ile karıştırın Bademlerin yarısını karışıma katın![]() Domatesleri yıkayıp dörde bölün 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber, 1 tutam şeker ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı çırpın Maydanoz ve domateslerle karıştırın![]() Yoğurtlu sos ve kalan bademlerle süsleyip, köfte ile servis yapın
|
|
|
|